Siirry sisältöön
Iisalmen harrastamisen malli logo

IHMe Iisalmen Harrastamisen malli

OKM:n tukeman hankkeen tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastaa voi joko koululla tai harrastuspaikoilla ohjatusti tai omatoimisesti.

Tutustu toimintaan

Ajankohtaista

Suomen Cup – järjestelyt aiheuttavat muutoksia Paloskin alueelle

Suomen Cupin hiihtokilpailu lähestyy, ja se tuo muutoksia alueen käyttöön viikolla 13. Pyydämme kaikkia alueen käyttäjiä huomioimaan seuraavat rajoitukset ja ohjeet

Muutokset pysäköintiin

  • Paloisvuoren yläparkkialue suljetaan maanantaista 24.3.
  • Kaikki muut alueen parkkipaikat keskiviikosta 26.3. alkaen.
  •  Pysäköinti on mahdollista Nouvanlahden ja Sankariniemen urheilukentän parkkipaikoilla.

Ladut ja kilpailualue

  • Saunaniemen lenkki ja Sankariniemeltä Paloisvuoren suuntaan kulkevat ladut ovat käytettävissä kuntohiihtäjille
  • Kilpailulatualue on käyttökiellossa 24.3. alkaen – katso tarkemmat rajat liitteenä olevasta kartasta
  • Pyydämme alueen käyttäjiä kiinnittämään huomiota  opasteisiin ja noudattamaan ohjeita turvallisuuden ja tapahtuman sujuvuuden varmistamiseksi.

Kiitos yhteistyöstä ja tervetuloa seuraamaan Suomen Cupin hiihtotapahtumaa!

Luistelujäät käyttökiellossa

Luistelujäät ovat käyttökiellossa 24-28.2. sillä lämmin vesikeli haastaa jäiden ylläpitoa. Kankaan tekojäällä pystyy luistelemaan normaalisti.

Toimijahaku Iisalmen harrastamisen malliin kaudelle 2025-2026

Iisalmen harrastamisen mallin hanke hakee toimijoita tulevalle kaudelle 2025-2026. Iisalmen harrastamisen malli on osa Suomen harrastamisen mallia, johon haetaan vuosittain hankeavustusta. Maksutonta, oppilaiden toiveisiin perustuvaa iisalmelaisille 1-9.lk. peruskoululaisille kohdennettua harrastustoimintaa järjestetään jokaisella kymmenellä alakoululla ja yläkoululla. Harrastustoiminta voidaan järjestää myös muilla harrastuspaikoilla, mikäli harrastuksen sisältö sitä edellyttää. Toiminnan tulee tapahtua välittömästi koulupäivän yhteydessä, ryhmän kokoontua säännöllisesti ja kestää koko lukukauden ajan. Poikkeuksena 7-9.lk suunnatut harrastuskokeilut 1-2krt.

Harrastusten tarjoajat voivat ilmoittaa kiinnostuksestaan toimia ensi kaudella IHMe-harrastusten järjestäjänä lomakkeen(siirryt toiseen palveluun) kautta.
Vastauksia pyydetään 21.2.2025 mennessä.

Ulkojäät pois käytöstä 30-31.1.

Lämpimän sään vuoksi ulkojäitä ei pystytä kunnostamaan to-pe 30-31.1. Poikkeuksena Kankaan tekojää, joka on luistelukunnossa.
Sääennuste lupaa onneksi viikonlopulle pakkasia Reaaliaikaisen tilanteen laduista ja ulkojäistä löydät sivulta www.iisalmi.fi/ladut

Toiminta-avustusten ja muiden harkinnanvaraisten kohdeavustusten haku yhdistyksille on alkanut

Iisalmen kaupungin sivistys- ja hyvinvointitoimialan avustushaku iisalmelaisille rekisteröidyille yhdistyksille vuonna 2025 on käynnistynyt! Avustusten hakuaika on 20.1.-21.2.2025.

Haettavat avustukset ovat:

· Kulttuurijärjestöjen toiminta-avustukset
· Liikunta- ja nuorisojärjestöjen sekä vammaisjärjestöjen liikunnan toiminta-avustukset
· Muut harkinnanvaraiset kohdeavustukset

Päivitetyt avustusten myöntämisperusteet sekä sähköiset hakemuslomakkeet löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.iisalmi.fi/avustukset(siirryt toiseen palveluun)

#byiisalmi #tehdäänihmeitäyhdessä #elämänikunnossa

Kiireneutraalit kaupunkikahvit kutsuvat asukkaita yhteisen keskustelun äärelle 

Iisalmen kaupunki järjestää kevättalven aikana uudenlaisia kuntalaisten kohtaamishetkiä, kiireneutraaleja kaupunkikahveja, jo ennestään yhteisöllisyydestään tutuksi tulleessa paikassa, IPK:n ylläpitämässä Karhun Kellarissa. Ensimmäiset kaupunkikahvit järjestetään keskiviikkona 29.1.2025 klo 14–15. Tuolloin teemana on Ihmeiden Iisalmi – vetovoimainen ja elinvoimainen seutukeskus sekä kaikkia kahvihetkiä yhdistävä hyvinvoinnin teema – se on olennainen osa Iisalmen kiireneutraaliutta. Mukana tammikuun kahveilla ovat kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen ja elinkeinojohtaja Terho Savolainen. Matalan kynnyksen kahvihetkiin toivotaan runsasta osallistumista iästä ja muista taustatekijöistä riippumatta.  

Kaikissa Kiireneutraalit kaupunkikahvit -tapahtumissa on vaihtuvien johdon edustajien lisäksi mukana hyvinvointi- ja osallisuuskoordinaattori Hanna Holopainen, joka näkee tilausta tällaisille kaikille avoimille kohtaamisille:

”Kutsumme kaikkia mukaan kohtaamisiin, joissa ei ole tiukkaa ohjelmaa, vaan ideana on jutella kiireettömästi arjen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Odotan kuulevani toisilta asukkailta ideoita harrastuksiin tai muihin hyvinvointia lisääviin tekijöihin. Ja on lupa tulla ihan vain kuuntelemaankin, kohtaamiset ovat tärkeitä niinkin!”

”Idea kiireneutraaleista kaupunkikahveista juuri Karhun Kellarissa liittyy myös siihen, että IPK on By Iisalmi -lähettiläämme, ja he ovatkin omalta osaltaan näyttäneet, mikä merkitys ja voima yhteisöllisyyden rakentamisella on. IPK:n peleihin voi tulla juuri sellaisena kuin on ja ne kokoavat yhteen laajasti erilaisia ihmisiä. Toivomme, että jotain samaa henkeä saisimme kahvihetkiinkin luotua”, kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.

Karhun Kellarissa Kiireneutraali Iisalmi -teema näkyy myös siten, että aiemmin Iisalmen kaupunginkirjastossa palvellut Kiireneutraali Olkkari siirtyi vuodenvaihteessa osaksi Karhun Kellarin palvelua. Olkkaria voi edelleen lainata esimerkiksi yritystilaisuuksiin tai tapahtumiin – viimeksi Olkkari oli lainassa Ysaon henkilöstötapahtumassa ja By Iisalmi -seminaarissa.

Arjen hyvinvointi on tärkeä puheenaihe – kunnilla on velvoite edistää hyvinvointia

Kunnilla on lakisääteinen velvoite edistää kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä (Kuntalaki 410/2015, 1 § ja Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä 612/2021, 6§). Hyvinvoivat asukkaat ovat elinvoimaisen kaupungin edellytys. Iisalmelaisille onkin voinut jo tulla tutuksi mainoslause, jonka mukaan asukkaiden halutaan olevan elämänsä kunnossa. Jotta lause ei jäisi vain paperille ja kauniiksi sanoiksi, tehdään Iisalmessa pitkäjänteistä ja suunnitelmallista hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen työtä laaja-alaisesti. Hyvinvointia edistäviä toimia tehdään kunnan kaikilla sektoreilla ja nyt alkavat Kiireneutraalit kaupunkikahvit tarkastelevatkin hyvinvointia strategisten teema-alueiden kautta – ensimmäisenä sivutaan Ihmeiden Iisalmi -teema-alueen elinvoiman, vetovoiman ja hyvinvoinnin keskinäistä liittoa:

”Seutumme elinvoiman ja vetovoiman vahvistaminen turvaa osaltaan myös kuntalaisten hyvinvointia lisäämällä työnteon ja osallisuuden mahdollisuuksia. Elinvoimainen ja taloudellisesti hyvin pärjäävä kaupunki pystyy tarjoamaan riittävät resurssit myös hyvinvointia lisääviin palveluihin. Elinvoimaisessa kaupungissa on myös lukuisia eri alojen yrittäjiä ja kolmannen sektorin toimijoita tekemässä kuntalaisten arjesta parempaa – esimerkiksi lukuisat liikunta-alan yritykset toimivat kohtaamisen ja liikkumisen keskuksina ja yhteisöllisyyden rakentajina”, toteaa elinkeinojohtaja Terho Savolainen.

”Hyvinvointia voi tarkastella hyvin monella eri tasolla ja sen lisäksi, että me Iisalmen kaupungilla seuraamme esimerkiksi hyvinvointikertomusta ja muita raportteja, on tällaiset kasvokkaiset matalan kynnyksen kohtaamiset tärkeitä paikkoja kuulla kuntalaisten ajatuksia aiheesta. Kuulen oikein mielelläni, mitkä asiat ovat iisalmelaisille tärkeitä arjen iloja. Uskon, että hyviä vinkkejäkin tulemme saamaan siitä, miten kaupunki voi olla edistämässä arjen hyvinvointia”, ennakoi Iisalmen kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen.

Kiireneutraaleja kaupunkikahveja on sovittu alustavasti järjestettävän kolme kertaa (29.1., 26.2. ja 26.3.) Mikäli kahvihetket osoittautuvat toimivaksi tavaksi lisätä kuntalaisten osallisuutta, voidaan niitä jatkaa ja harkita kevätkesällä myös siirtymistä ulkoilmaan torikahvien merkeissä.